В далечната 1928 год. на 28 април група от 25 жители на селото, учредяват  читалище и му дават името „Съгласие”. За основни инциатори се считат: Стефан Великов Василев, Петър Василев Петров и Господин Велчев Златев.
Библиотека
При основаването си читалището е разполагало с 57 тома литература – лични книги на учредителите. Първите стъпки на читалището са свързани с училището. До 1943 год. библиотеката разполага с  481 тома,  през 1989 год. с  2568 тома литература, а през 2015 год. библиотеката разполага с над 4000 библиотечни единици.
Читалището има 68 читалищни члена  и 102 читателя.
През 1937 год. читалището закупува първия радиоапарат.
Художествени колективи
През 1955-56 год. са създадени танцовия и театрален колектив. Представят се много пиеси в селото и в съседните села, някои от които са: „Семейство Габерови” и „Камък в блатото”. По-късно поетът Йордан Янков  Урумов, учител по това време в с. Чокоба и председател на читалището, драматизира „Легенда за Али Ботуш” по издание на писателя Павел Спасов. През 1978 год. съставът за художествено слово печели медал „Отличник” на Окръжния преглед на V –я републикански  фестивал на художествената самодейност. Индивидуални награди получават  Андрей Атанасов  и Еленка Велчева.
Активно участие в дейността на читалището взема групата за народни и коледарски песни.
Андрей Атанасов сформира и обучава група за работа с кукли, които изнасят представления .
През 1996 год. селото е домакин на „На събор край Тунджа”, който се провежда в местността „Острия камък”, където е отбелязана стъпката на Крали Марко.
През 2003 год. се сформира и група за автентичен фолклор, а по-късно и коледарска група. Групите са участвали в регионални събори и на събора в Копривщица. Представени са обичаи и игри от населеното място като: „Бабин ден”, „Игнажден”, „Седянка”, „Буенек” и др.
Материална база
През 1983 год. е построена сграда за младежки дом, в която днес се  помещава читалище „Съгласие”. Читалището разполага със салон от 186 места, гримоьорни и малка етнографска сбирка.

E-mail:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.