История
•    Читалището в с.Младово е основано през 1929 година по инициатива на Кольо Семов и група младежи от селото.През 1930 г. е изнесена първата театрална постановка на група сформирана в читалището. През 1936 г. е създаден обичая “Камили”, който и до днес е запазен в читалището и е заснет от БНТ за “Живи човешки съкровища.
Награди
•    През годините обичаите “Камили” и “Сирни заговезни” са спечелили много награди и грамоти. През 1976 г. златен медал на Събора на народното творчество в Копривщица, през 1977 г. сребърен медал в Перник, на 7–ми национален събор Копривщица обичая "Сирни заговезни" се класира на 2–ро място. Както и многобройни награди от различни събори на народното творчество.
Управление
•    Читалището се управлява от читалищно настоятелство в 7 членен състав. В момента председател е Петко Василев, а членове са Къна Атанасова, Вангела Стоянова, Янка Динева, Георги Кинчев, Георги Георгиев и Иванка Петрова.
•    Към читалището функционира библиотека с 7937 тома книги.
Състави
•    В читалище “Христо Ботев 1929” с. Младово има действащи две групи за изворен фолклор, коледарска група, дамска певческа група и детска група която пресъздава лазаруване. Групите взимат участие в регионални събори и Националния събор Копривщица.